ASSOCIACIÓ RODAGAT protegim el gat de carrer
ASSOCIACIÓ RODAGATprotegim el gat de carrer 

AVANTATGES DE L'ESTERILITZACIÓ

L'esterilització quirúrgica de les colònies de gats suposa una estabilització a curt termini del nombre d'individus.

Els gats no reproductius continuen conservant el seu instint caçador i territorial.

Els gats i gates esterilitzats no modifiquen la seva manera de ser ni la seva conducta.

Els pocs gats que aconsegueixen entrar en una colònia poden ser ràpidament identificats, esterilitzats i retornats a la colònia o donats en adopció si son mansos.

L'esterilització quimica és el fet de donar als animals pastilles anticonceptives; és un altre sol·lució pero menys fiable per la dificultat que representa donar la dosi correcta i efectiva, i a més és perjudicial per a les femelles, ja que els pot ocasionar infeccions greus de matriu.

D'altra banda, amb la vasectomia en els mascles o la lligadura de trompes en les femelles, es prevé l'embaràs, però no s'evita el zel.

Amb l'esterilització quirúrgica, es minimitzen els comportaments que generen més queixes per part dels veïns, com són ara els rel·lacionats amb el zel: miols, baralles, marcatges amb orina i pudors. I, en el cas de la femella, a més a més ajuda a reduir en un 90% els quists ovàrics, les infeccions uterines i les malaties víriques de transmissió sexual. I evitem un embaràs sorpresa, ja que és freqüent que les femelles quedin en estat poc desprès de la pubertat, quan encara són petites. L'esterilització és convenient fer-la abans del primer zel, cap als quatre o cinc mesos d'edat.

Un gat esterilitzat es torna menys rondador, menys agressiu amb els altres gats, amb la qual cosa s'exposa a menys riscos, com són ferides rebudes en baralles, atropellaments... etc

Una gata esterilitzada no ha de passar per incompables embarassos i parts,  que l'esgoten, a més d'exposar-la a una situació d'indefensa durant la gestació i el part.

 

 

 

Contacte

ASSOCIACIÓ RODAGAT

"protegim el gat carrer"
Apartat de correus 48
43883 Roda de Berà 

Tarragona

 

Correo electrònic:

infogat@rodagat.org

 

 

Rodagat en redes sociales :