ASSOCIACIÓ RODAGAT protegim el gat de carrer
ASSOCIACIÓ RODAGATprotegim el gat de carrer 

QUE ES LA C.E.R

   C.E.R. significa CAPTURA-ESTERILITZACIÓ-RETORN, que és un complert programa de gestió i control de les colònies de gats ferals dels nostres pobles i ciutats, acceptat i comprès per la majoria dels ciutadans. És un mètode de provada i comprovada eficàcia en gran part de Catalunya, Espanya, Europa, Estats Units....

 

   Els gats son capturats, ja sigui en transportins, ja sigui en gàbies dissenyades per aquest propòsit. Un cop al quiròfan del veterinari, se'ls practica l'esterilització indolora. A més a més, se'ls fa un petit tall a l'orella a fi de identificar d'un cop d'ull els gats que estan esterilitzats dels que no ho estàn. Tot seguit son retornats als respectius llocs d'origen, es a dir, allà on s'han agafat.

 

   S'ha comprovat que amb aquest sistema son majoria les persones agraídes i contentes, ja que hi ha algú ( la persona alimentadora i cuidadora ) que s'ocupa dels gats, sense haver-los de sacrificar.

 

   La nostra societat urbana i moderna creu en els drets dels animals i en el seu lloc en el planeta, més enllà de la seva utilitat laboral o comercial.

 

   A més a més, el 15 d'Abril de 2008 va entrar en vigor la llei 2/2008 de protecció dels animals, que diu que a les protectores i refugis no podrà ser sacrificat cap animal, i en aquests llocs aviat no els podran acollir per manca d'espai.

 

    El canvi que es nota en un veïnat després d'esterilitzar i gestionar una colònia de gats es, principalment, la disminució molt significativa de les molèsties que podrien ocasionar. Satisfà i agrada tant als partidaris com als detractors de la presència d'aquests animals als espais públics, ja que totes dues parts perceben clarament el pas d'una situació descontrolada a una de controlada.

 

   Passar per un programa d'esterilització de gats ferals millora la seva salut i redueix notablement els problemes de convivència entre veïns i els gats.

 

 

Contacte

ASSOCIACIÓ RODAGAT

"protegim el gat carrer"
Apartat de correus 48
43883 Roda de Berà 

Tarragona

 

Correo electrònic:

infogat@rodagat.org

 

 

Rodagat en redes sociales :